У МВС наголосили, що не втручаються у роботу СБУ / фото job-sbu.org

У Міністерстві внутрішніх справ України відповіли на звинувачення СБУ у зриві спецоперації із прослуховуванням, що проводилася поблизу офісу кандидата у президенти Володимира Зеленського.

Про це повідомляє прес-служба МВС.

Правоохоронці пояснили, що поліція прибула на виклик за адресою вул. Білоруська, 26 через повідомлення про  перебування невідомих осіб на даху будинку. На місце прибула патрульна поліція та слідчо-оперативна група, яка виявила на даху підозрілу техніку.

Відео дня

"Після проведення попереднього огляду спеціалістами з’ясувалося, що це спеціальна технічна апаратура для дистанційного аудіо-візуального контролю приміщення, яка може використовуватись винятково суб’єктами оперативно-розшукової діяльності або ж приватними особами у протиправних цілях", - йдеться в фоційному повідомленні МВС.

У Міністерстві наголосили, що для них стало несподіванкою повідомлення СБУ про попередження щодо проведення таємних оперативних заходів Службою за вказаною адресою.

"На жаль, у МВС немає штатних посад чаклунів, мольфарів та екстрасенсів, які б завчасно повідомляли співробітників поліції про те, що у будинку за адресою: вул. Білоруська, 26, 4-го березня СБУ проводить за ухвалою суду таємні негласні слідчо-розшукові дії із встановленням спеціальної технічної апаратури аудіо-візуального контролю", - вказано у тексті.

Читайте такожСБУ "офіційно" заперечує причетність до прослуховування Зеленського і вимагає від МВС вибачень

Також у МВС наголосили, що ні Міністерство, ні Нацполіція не втручаються у роботу "дружнього правоохоронного органу спеціального призначення" , а СБУ, своєю чергою, порадили перевіряти якість роботи своїх співробітників.

"МВС, своєю чергою, рекомендує колегам з СБУ перевірити якість виконання своїми працівниками оперативних завдань із розміщення спеціальної апаратури аудіо-візуального контролю, аби у майбутньому не допустити виявлення та фіксації таких робіт звичайними охоронцями чи іншими уважними спостерігачами просто з вікон сусідньої будівлі. Адже це може бути прямою загрозою національній безпеці держави, захист якої, відповідно до закону, забезпечує Служба безпеки України", - підсумували в правоохоронному відомстві.

Нагадаємо, 4 березня поліція Києва виявила біля офісу кандидата у президенти Володимира Зеленського елементи апаратури для прослуховування.  Пізніше депутат Верховної Ради Антон Геращенко заявив, що апаратуру для прослуховування, яку знайшли під офісом Зеленського, без сприяння СБУ дістати неможливо.

4 березня СБУ підтвердила, що апаратура їх, але прослуховували вони не кандидата в президенти. МВС натомість сбівці звинуватили у зриві таємної спецоперації.