Дмитро Франчук / фото Думська

В Україні суд вперше виніс вирок з реальним терміном ув’язнення за зловживання службовим становищем за обвинуваченням прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Як повідомили у прес-службі САП, Київський районний суд Одеси засудив голову Захарівської районної державної адміністрації в Одеській області Дмитра Франчука до трьох років позбавлення волі за те, що він безпідставно виписав собі понад 65 тис. гривень надбавки.

Одеського чиновника визнали винним за ч. 2 ст. 191 КК України. Йому також заборонили займати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування протягом трьох років та зобов’язали виплатити 65 403,4 гривень на користь позивача.

Відео дня

Читайте такожСАП звинувачує НАБУ в приховуванні від прокурорів матеріалів у справах «Укрзалізниці» та щодо розкрадань газу

Прокурори САП встановили, що очільник Захарівської ОДА підготував та самостійно підписав лист на ім’я тодішнього голови Одеської обласної державної адміністрації Михеіла Саакашвілі щодо надбавки за інтенсивність праці і виконання особливо важливої роботи. 

За даними слідчих, чиновник усно попросив заступника голови Одеської ОДА проставити "проміжну" резолюцію, не направляючи документ на розгляд голові ОДА.

"Обвинувачений усвідомлюючи, що надбавки не погодженні у встановленому законному порядку, підписав розпорядження, якими назначив собі надбавки в розмірі 695% від посадового окладу",- додали в САП.