Митника підозрюють у зловживанні службовим становищем, внаслідок чого держбюджет недоотримав 400 тис. грн \ фото bank.gov.ua

Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у Полтаві, повідомили про підозру головному державному інспектору митного посту «Харків-Центральний» у зловживанні службовим становищем, внаслідок чого державний бюджет недоотримав майже 400 тис. грн.

Читайте такожЛьвівські митники знайшли у банці з-під фарби з Британії контрабандні золоті злитки (фото)

Про це повідомляє прес-служба ДБР. Згідно з повідомленням, митника підозрюють у зловживанні владою або службовим становищем (ч. 2. ст. 364 Кримінального Кодексу) з метою одержання неправомірної вигоди для юридичної особи всупереч інтересам служби, що завдало тяжких наслідків у вигляді ненадходження до держбюджету значної суми коштів.

Відео дня

В ході досудового розслідування слідчими ДБР встановлено, що інспектор митного посту, незважаючи на вимоги чинного законодавства, самостійно, без направлення запитів до спеціалізованих підрозділів, прийняв рішення щодо неправильної класифікації пакувальної машини вартістю 16 млн грн.

«Машину на територію України ввезли із Німеччини.Внаслідок протиправних дій посадовця, митна ставка ввезеного товару була суттєво знижена, відтак державному бюджету України було завдано збитків на понад 391 тис. грн», - йдеться у повідомленні.

У разі доведення вини, підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років зі штрафом від 500 до 1000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Оперативний супровід у кримінальному провадженні здійснює Головне управління внутрішньої безпеки державної фіскальної служби, процесуальне керівництво - Генеральна прокуратура України.