фото facebook/SecurSerUkraine

Якщо б Росія планувала включити у свій склад окуповані райони Донецької і Луганської областей ("ДНР" і "ЛНР"), то вона б давно це зробила, заявила відомий український соціолог, директор Фонду Демократичні ініціативи Ірина Бекешкіна.

Про це пише "Главред".

Читайте такожПоліттехнолог розповів, чи зможе Порошенко наздогнати Зеленського в іншому турі

Відео дня

"Але головна мета Росії - це включити ці території до складу України, причому таким чином, що керувати ними буде Росія, а утримувати вже Україна. Такий собі троянський кінь, або ракова пухлина, яку намагаються підсадити в організм Україні. Природно, Україна проти. Поки "ДНР" і "ЛНР" використовуються як джерело дестабілізації ситуації в Україні. І включати ці території до складу Росії і довічно їх утримувати Росії абсолютно не потрібно", - підкреслила вона.

Разом з тим експерт впевнена, що Кремль чудово знав результати поточних соцопитувань і розумів, що за перемогу на виборах президента України будуть боротися троє: Володимир Зеленський, Петро Порошенко і Юлія Тимошенко.

"Звичайно, найбажанішим переможцем був би Бойко, але так не виходило. З трійки можливих претендентів найбільш небажаним був Порошенко, принаймні в Кремлі так заявляли. Тому перемога Зеленського аж ніяк не шокує Росію. У свій час Зеленський заявив, що заради миру на Донбасі він готовий до переговорів хоч з дияволом. Тому надії на те, що з Зеленським вдасться схилити Україну до компромісів на умовах Росії у Кремля можуть бути. Наскільки ці надії реалістичні, сказати важко, як важко сказати щось певне про можливу зовнішньої політики Зеленського", - додала Бекешкіна.