Магнітні бурі знову атакуватимуть Землю / фото geocenter.info

У квітні очікується цілих 6 магнітних бур. Першу прогнозують вже 12 числа.

Про це розповіли в ефірі "Сніданку з 1+1". Наступні метеоудари прогнозують 16, 22 та 25 квітня. Їх характеризують як непотужні.

Читайте такожЗемлю накриє геомагнітний шторм (відео)

Відео дня

А от 23 та 24 – дуже сильні. Тому згадайте поради лікарів та намагайтесь не нервувати, уникати негативного спілкування і будь-яких конфліктів. У дні магнітних бур варто менше фізично працювати, більше пити води, відмовитись від далеких поїздок.

"Потрібно тримати під рукою необхідні ліки. Адже цими днями часто порушується робота серцево-судинної системи, може підвищитись артеріальний тиск та рівень адреналіну. Людина стає вразливою, відчуває занепокоєння та страхи", - розповіли у студії.

Як впливає геомагнітна буря на людину

У період сильних магнітних бур навіть у здорової людини може розболітися голова, з'явитися втома і нездужання, а також безпричинно погіршитися настрій.

Люди, залежні від сильних перепадів погоди, виразно відчувають на собі незначні сплески сонячної активності. У таких людей під час магнітних бур організм реагує більш гостро: порушується робота серцево-судинної системи, загострюються хронічні захворювання, може підвищуватися артеріальний тиск і рівень адреналіну в крові, з'являються неспокій і страхи.

Вважається, що дане явище також небезпечно для тих, хто страждає на артеріальну гіпертонією і гіпотонією, а також хвороби серця. Можуть виникати інфаркти, інсульти та криз. У такі періоди у людей можуть бути головні болі, проблеми з серцебиттям, сном, перепади тиску і занепад сил.