REUTERS

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін закликав жителів тимчасово окупованих районів Донбасу не піддаватися на маніпуляції РФ й не отримувати російські паспорти.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Клімкін сказав на спільному з міністром закордонних справ Литовської Республіки Лінасом Лінкявічюсом брифінгу в Києві.

Читайте такожРФ у майбутньому намагатиметься видавати свої паспорти в Україні не тільки жителям ОРДЛО – Клімкін

Відео дня

«Я хочу звернутися до українських громадян, які страждають на окупованих територіях, – не ведіться на ці російські маніпуляції. У вас забрали сучасність, цими діями РФ у вас забирає майбутнє - не ведіться. Це фундаментальне порушення і міжнародного права, й українського законодавства», - наголосив він.

За словами Клімкіна, РФ робить це свідомо, щоб маніпулювати громадянами України та використати їх у своїй політиці, що полягає дестабілізації ситуації в Україні.

«Жодних інших цілей РФ у цьому сенсі немає», - підкреслив міністр.

Як повідомляв УНІАН, 24 квітня президент Володимир Путін підписав указ про спрощене отримання російських паспортів жителями тимчасово окупованого Донбасу. У Кремлі пояснили, що таке рішення ухвалено президентом РФ «з метою захисту прав і свобод людини і громадянина», на підставі «загальновизнаних принципів і норм міжнародного права».