Василь Сорока дістав поранення під час захоплення в полон російськими військовими / фото Olena Syvak / Facebook

Полоненого біля Керченської протоки українського моряка Василя Сороку перевели з московського СІЗО до лікарні, де йому раніше оперували руку.

Читайте такожУ одного з полонених РФ українських моряків виникли проблеми зі здоров'ям після операції

Про це повідомив адвокат моряка Сергій Бадамшин на сторінці в Facebook.

Відео дня

За його словами, захист військовополоненого неодноразово ставив питання про його додаткове післяопераційне обстеження та реабілітацію, оскільки в умовах СІЗО це було зробити неможливо.

"Слідство пообіцяло після свят організувати обстеження. Слово своє дотримали. Чекаємо на результати обстеження. Сподіваюся, що одужання і реабілітація піде плановим шляхом, без ускладнень. І поверніть вже моряків додому, на них там чекають!", - написав Бадамшин.

Як повідомляв УНІАН, вранці 25 листопада 2018 року Росія заблокувала прохід до Керченської протоки буксиру "Яни Капу" і катерам "Бердянськ" і "Нікополь", які здійснювали плановий перехід з Одеси до Маріуполя. При виході з Керченської протоки російські кораблі відкрили прицільний вогонь по українських кораблях, які вже поверталися до Одеси, так і не отримавши інформації про можливість проходження через протоку.

Окупанти захопили в полон 24 українських військовослужбовці. Трьох з них були поранено. Українців звинуватили в незаконному перетині кордону РФ (ч. 3 ст. 322 КК Росії, покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років). Всі полонені були заарештовані так званим "судом" у Криму, після чого їх перевезли до московських СІЗО "Лефортово" і "Матроська тиша". 26 січня поранених українських моряків перевели з "Матроської тиші" до "Лефортово".

17 квітня Лефортовський суд Москви продовжив терміни арештів 24 всім військовополоненим морякам - ще на три місяці - до кінця липня. 22 квітня адвокати оскаржили рішення російського суду про продовження строків арешту.