Заману відпустили, бо змінилися ризики / фото УНІАН

Захист колишнього начальника Генерального штабу Збройних сил України Володимира Замани вважає, що ризики, які стали підставою для його арешту, змінились після завершення розслідування.

Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на прес-службу Генеральної прокуратури.

Читайте такожРозслідування у справі екс-глави Генштабу Замани завершено

Відео дня

"Підставами для прийняття такого рішення стали, в тому числі, доводи сторони захисту про зміну ризиків… у зв’язку із оголошенням Головною військовою прокуратурою про закінчення досудового розслідування", – сказали в ГПУ.

Серед передбачених законом ризиків, які можуть бути підставою для арешту, є переховування від правоохоронців, знищення, приховування або спотворення доказів, незаконний вплив на інших фігурантів, перешкоджання слідству або вчинення інших правопорушень.

Прокуратура стверджує, що ретельно вивчить усі інші підстави після оголошення судом повного тексту ухвали апеляційного суду, що відбудеться 29 травня.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 24 травня, Апеляційний суд Києва ухвалив рішення звільнити з-під варти колишнього начальника Генерального штабу ЗСУ Володимира Заману, який підозрюється у державній зраді.