У Києві проходить акція за легалізацію в Україні медичного канабісу / фото ТСН

Біля будівлі Верховної Ради України, на площі Конституції, пройшла акція за легалізацію в Україні медичного канабісу “Закон — медичному канабісу!”.

Як передає кореспондент УНІАН, у заході взяли участь близько 60 осіб.

Акція організована в рамках щорічного Маршу Свободи за “реформу державної політики щодо наркотиків”.

Відео дня

Учасники акції тримали плакати з написами: “Коноплі лікують”, “Закон — медичному канабісу!” та “Почати наукові дослідження”.

Читайте такожУ центрі Києва проходить "Конопляний марш" (фото, відео)

Активісти оприлюднили відкрите звернення до політичних партій, громадських та релігійних об’єднань. Вони закликають об’єднати зусилля задля ухвалення законопроекту №10313 про забезпечення фундаментального права людини на життя, який має врегулювати використання продуктів канабісу у медицині та науці.

У відкритому зверненні коаліції громадських організацій “Медичний канабіс — наше право!” зазначається, що тема регулювання законного обігу канабісу обговорюється в парламенті понад три років.

“Ми закликаємо всі парламентські фракції, а також політичні сили, що претендуватимуть на мандати у Верховній Раді України IX скликання, оприлюднити чітку позицію щодо перспективи правового врегулювання питання використання канабісу для медицини та науки”, - йдеться у зверненні.

Зазначається, що серед ініціаторів кампанії — громадські організації “МІСТ”, “Афіна. Жінки проти раку” та “Українська асоціація медичного канабісу”.

Учасники акції увімкнули музику на колонках. Акція пройшла спокійно, грала музика.

Як повідомляв УНІАН, 20 травня 2019 року у парламенту було зареєстровано проект закону № 10313 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення фундаментального права особи на життя», який врегульовує використання канабісу для потреб медицини та науки.