Максим Галицький виступає проти впровадження ґендерної ідеології / фото facebook.com/maks.halicki

Заступник міського голови Сум Максим Галицький заявив, що його допис у Facebook про концентраційні табори для представників ЛГБТ "перекрутили".

Про це чиновник сказав у коментарі UA:Новини. Він назвав опубліковану картинку "невдалим жартом" і зазначив, що не видаляв допис, а його забанив Facebook.

"Мої слова дещо були перекручені. Щодо концтаборів я не писав жодного слова. (...) Щодо картинки, то не дуже вдало підібраний жарт", - сказав Галицький.

При цьому заступник мера Сум переконаний, що "пропаганда ЛГБТ збочень" має бути криміналізована.

"Я вважаю, що пропаганда ЛГБТ збочень має бути криміналізована. Відповідно особи, які займаються пропагандою збочень повинні відповідати згідно кримінального законодавства. (...) Особи, які пропагують ЛГБТ збочення мають притягатися до кримінальної відповідальності і відбувати певний термін або виправні роботи у місцях позбавлення волі", - переконаний чиновник.

Читайте такожВідповідь на питання – навіщо потрібен прайд і які права з його допомогою відстоюють (рос.)

Журналісти "Суспільного" також зателефонували меру Сум Олександру Лисенку з питанням, чи збирається він якось реагувати на скандальний допис свого підлеглого. "Лисенко сказав, що вирішить і прокоментує тільки після того, як поспілкується з Галицьким", - пише UA:Новини.

Тим часом, сам Галицький на своїй сторінці в Facebook вибачився перед жертвами концтаборів та їх рідними за використання зображення ув'язнених у концтаборі.

"На емоціях я використав для коментування зображення ув'язнених у концтаборі. Я усвідомлюю, що як посадова особа маю завжди керуватися холодним розумом, а тому хотів би перепросити у жертв та рідних жертв концтаборів, ув'язнених націонал-соціялістичним режимом. Гра на почуттях стражденних, навіть у такий спосіб, є неприпустимою", - написав чиновник.

При цьому він додав, що категорично не сприймає "політику уряду щодо потурання ЛГБТ-пропаганді та поступового впровадження ґендерної ідеології".

Нагадаємо, заступник міського голови Сум Максим Галицький в суботу ввечері, 22 червня, опублікував на своїй сторінці в Facebook фото в'язнів нацистського концтабору Заксенгаузен із нашитими на одяг перевернутими вершинами донизу трикутниками. Таким чином у концтаборах Третього Райху позначали гомо- та бісексуальних чоловіків.

Світлину він підписав так: "ЛГБТ-прайд здорової людини. Вірю - не за горами час, коли так звані прайди виглядатимуть саме так".

Через висловлювання Галицького щодо Маршу рівності розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 161 ККУ - умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності, або образа почуттів громадян у зв'язку з їхніми переконаннями.