Вступники можуть подавати не лише цьогорічні сертифікати ЗНО / фото УНІАН

Вступна кампанія 2019 року не передбачає суттєвих змін у процесі зарахування, якщо порівняти із попереднім роком.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич на прес-конференції в Києві.

Читайте такожУряд затвердив кількість бюджетних місць для вступників

Відео дня

«Взагалі вступна кампанія цьогоріч має ряд новацій, порівняно з минулим роком, але суттєвих змін в процесі зарахування не передбачається», - зазначила вона.

Так, наприклад, за словами міністра, цьогоріч для вступу до вишів приймаються також сертифікати ЗНО 2017, 2018, 2019 років, окрім сертифікату ЗНО з іноземної мови за 2017 рік, творчі конкурси цього року розведені в часі, і вступники зможуть спробувати свої сили під час вступу до кількох навчальних закладів тощо.

За її словами, 1 липня - старт реєстрації електронних кабінетів, 10 липня - старт прийому заяв та документів, з 1 по 10 липня - проведення творчих конкурсів.

«16 липня о 18:00 офіційно завершиться подання заяв для осіб, які вступають на основі співбесіди, вступних іспитів чи творчих конкурсів. І лише 22 липня о 18:00 закінчується подання заяв тих, хто вступає тільки за сертифікатами ЗНО», - сказала вона.

Міністр додала, що 26 липня оприлюднять рейтингові списки вступників, а до 31 липня абітурієнти мають принести оригінали документів в обрані виші. «І до 1 серпня 12 години триватиме зарахування на бюджет, і тоді уже побачимо список всіх зарахованих на бюджет. Зарахування на контракт і відповідно створення електронних кабінетів вступника буде доступно аж до кінця вересня», - зазначила Гриневич.

Як повідомляв УНІАН, в Україні відсьогодні, 1 липня, розпочинається вступна кампанія до вишів. А саме - старт реєстрації електронних кабінетів.