Зайцеву та Дронова засудили до 10 років в'язниці / фото УНІАН

Потерпілі у справі Зайцевої-Дронова готують звернення до президента України Володимира Зеленського — як гарант законності він має забезпечити справедливе правосуддя, не допустити безкарності, а справу, яку у серпні розглядатиме апеляційний суд, потерпілі проситимуть тримати на контролі.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє журналістка Тетяна Доцяк. Вона нагадала, що суд першої інстанції засудив обох учасників аварії до 10 років в'язниці. Це максимальний термін за скоєний злочин. Зараз обидва обвинувачені у слідчому ізоляторі. Але вирок не набув чинності.

Читайте такожКривава аварія у Харкові: довкола справи Зайцевої-Дронова розгорається новий скандал

Відео дня

Геннадій Дронов свою провину не визнав тоді, не визнає й зараз. І просить звільнити його від покарання. Олена Зайцева провину визнавала, зі слідством співпрацювала і навіть хотіла відшкодувати збитки потерпілим. Але, як виявилося, лише на словах — потерпілі впевнені — визнання провини була лише стратегія адвоката, щоб уникнути відповідальності. 

"Зайцева змінює тактику, впевнені потерпілі, адже в апеляційній скарзі написала, що головна провина лежить не на ній, а на Дронові, і вже з четвертим адвокатом подала апеляційну скаргу, де просить застосувати до неї мінімальне покарання - 5 років з відтермінуванням покарання, тобто "умовно". "Умовно" за шалену швидкість, "опіати", за те, що навіть не гальмувала, аби уникнути зіткнення. За 6 загиблих і 6 постраждалих. За скалічені долі тих, хто вижив і родичів загиблих.  Це потерпілих обурює найбільше", - наголосила журналістка.

Доцяк розповіла, що потерпілі разом зі своїми представниками Ларисою Матвєєвою та Дмитром Марцонем зберуться на прес-конференції, куди запрошують журналістів і всіх, кому не байдужа доля цієї резонансної справи, у четвер, 4 липня, о 17.00 до медіацентру "Накипело" у Харкові на пл. Свободи, 7/9.

"Там потерпілі напишуть лист-звернення до президента і дадуть відповіді на всі питання", - додала журналістка.

Довідка УНІАН. 18 жовтня 2017 року в Харкові на перехресті вулиці Сумської та провулку Мечникова сталося зіткнення «Лексуса» 20-річної Зайцевої, який рухався на червоне світло світлофора з перевищенням дозволеної швидкості, та автомобіля «Фольксваген Туарег», за кермом якого перебував 49-річний Геннадій Дронов. Після зіткнення «Лексус» вилетів на тротуар і збив 11 пішоходів. Внаслідок ДТП на місці загинули п'ятеро людей, ще одна людина померла від травм у лікарні.

26 лютого 2019 року Київський районний суд Харкова визнав Дронова та Зайцеву винними у скоєнні ДТП і призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі терміном на 10 років кожного. Захисники Зайцевої та Дронова подали апеляційні скарги на вирок суду.