Уперше одесита засудили ще в 1973 році – за дезертирство і шахрайство / Фото УНІАН

Житель Одеської області, який відсидів дві третини життя у в'язниці, встановив "рекорд" за кількістю отриманих вироків.

Про це повідомляє портал "Судова влада України".

Як зазначається, житель села Мирони Балтського району за останні 46 років був засуджений 21 раз. Кожним вироком йому призначали реальну міру покарання, і дві третини свого життя він відбув у в'язниці.

Відео дня

"Останній вирок зловмиснику-рекордсмену виніс Балтський районний суд Одеської області 9 серпня 2019 року, визнавши його винним у крадіжці грошей з автомобіля і в носінні незаконної вогнепальної зброї – обрізу мисливської рушниці", – йдеться у повідомленні. Його засуджено до п'яти років позбавлення волі.

Читайте такожУ Рівному заарештували серійного ґвалтівника

У документі зазначається, що чоловік винним себе визнав, зокрема у крадіжці грошей з машини, і пояснив, що обріз нібито знайшов в покинутому домогосподарстві.

Як зазначається в останньому вироку, фігурант – уродженець міста Цхалтубо (Грузія), громадянин України, ніде не працює.

Першого разу його було засуджено на 5 років у 1973 році військовим трибуналом за дезертирство і шахрайство, коли він проходив строкову військову службу, а наступний строк отримав вже у грудні 1978 року – Балтський райсуд засудив його до трьох років за крадіжку.

Згодом цей громадянин був судимий Тираспольським міським судом (10 років позбавлення волі), Єнакіївським міським судом Донецької області (більш як 8 років), Роздільнянським райсудом Одеської області (8 років позбавлення волі з конфіскацією майна).

Понад 10 разів до різних строків покарання його засуджували вінницькі суди та інш. В основному, за крадіжки і розбої.

Як повідомляв УНІАН, вирок про ув'язнення до 13 років бразильця Рафаеля Лусваргі, який воював на боці контрольованих Росією бойовиків "ДНР", набув чинності.