Кількість тих, хто перетнув адмінмежу окупованого Криму, зменшилась на 22 тисячі осіб / фото прес-служби ДПСУ

У серпні 2019 року адміністративну межу з тимчасово окупованим Кримом перетнули 362 тисячі громадян і 53 тисячі автомобілів.

Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

Читайте такожКримський міст дедалі більше просідає, екологічні проблеми неминучі — соцмережі

Відео дня

При цьому у напрямку окупованого півострова слідували 172 тисячі українців, а 190 тисяч прямували на материкову Україну.

У прес-службі зазначають, що прикордонники фіксують зменшення кількості громадян на 16 тисяч та автомобілів на 4 600 у порівнянні з серпнем 2018-го.

"Тенденція щодо зменшення пасажиропотоку в КПВВ прослідковується протягом усього поточного року", – інформують у ДПСУ.

Зокрема, за 8 місяців 2019 року було оформлено 1,722 мільйона осіб, що на 22 тисячі менше, ніж за аналогічний період 2018 року. На 8 100 зменшилась і кількість оформленого транспорту.

"Попри фейкові заяви окупаційних ЗМІ про масовий наплив туристів з материкової частини України, зазначимо, що переважна більшість громадян перетинає адмінмежу з метою відвідування родичів, розв'язання побутових питань, а також для оформлення документів на підконтрольній українській владі території, після чого повертаються у зворотних напрямках", – наголошують у ДПСУ.

Як повідомляв УНІАН, спецслужби РФ здійснюють незаконні затримання українців під час перетину адміністративного кордону з тимчасово окупованою територією АР Крим та намагаються залучити їх до конфіденційного співробітництва погрозами й шантажем.