Цьогоріч захід присвячений підвищенню обізнаності про лімфому  - фахівці Національного інституту  раку  розкажуть сімейним лікарям,  як не пропустити у пацієнтів перші симптоми. За традицією  цього ж дня  до Інституту з’їдуться одужавші, які пройшли через важку терапію, вибороли у хвороби перемогу, повернулися до активного і щасливого життя. Їхні незвичайні історії – підтримка тим, хто наразі бореться з недугою. Учасники заходу  одягнуть «симптомами і проявами» дерево пізнання - яке є цьогорічним символом Всесвітнього дня боротьби з лімфомою і в такий спосіб ще раз нагадають про онконастороженість.

За даними медичної статистики МОЗ на злоякісні лімфоми в Україні хворіє понад 32 тисячі людей і  хвороба «молодшає». Біля 80% випадків лімфом є виліковними, але важливою умовою  успішного лікування є виявлення хвороби на ранніх стадіях.

Учасники брифінгу:  одужавші, які пройшли через лікування; Олена Колесник, директорка НІР; Ірина Крячок, завідувачка науково-дослідного відділення хіміотерапії гемобластозів НІР;  Валентина Юрчишин Голова  пацієнтської Асоціації.

Відео дня

Акредитація: Валентина Юрчишина, тел. 067 489 52 87