REUTERS

Сьогодні, 17 квітня, в Басманному районному суді Москви відбудеться судове засідання з розгляду скарги захисту у справі народного депутата від «Батьківщини», члена постійної делегації України в ПАРЄ Надії Савченко.

Про це у Twitter повідомив адвокат української льотчиці Микола Полозов.

Читайте такожНе варто плекати надій щодо долі Савченко без конкретних дій російської влади - адвокат

Відео дня

«Сьогодні в Басманному суді об 11 годині відбудеться судове засідання з розгляду скарги захисту Савченко за участю Надії», - написав він.

Як зазначив на своїй сторінці у Facebook адвокат Ілля Новіков, захист планує з'ясувати, «чому СК не припинив справу проти Савченко, незважаючи на її алібі і вже визнаний статус делегата ПАРЄ».

Як повідомляв УНІАН, захист української льотчиці і народного депутата Савченко подав скаргу у Басманний суд Москви на відмову Слідчого комітету РФ визнавати її імунітет як члена української парламентської делегації у ПАРЄ.

Савченко була викрадена бойовиками на Донбасі влітку 2014 року, а потім її перевезли до Росії, де звинуватили у причетності до загибелі російських журналістів. За даними захисту, вона не могла бути причетною до загибелі журналістів, оскільки потрапила в полон ще до їхньої смерті.

Читайте такожАдвокати Савченко хочуть через суд змусити слідчих визнати її імунітет делегата ПАРЄ

26 жовтня 2014 року на позачергових виборах Савченко була обрана народним депутатом за списком партії «Батьківщина». Верховна Рада делегувала її в ПАРЄ.

28 січня Парламентська асамблея Ради Європи постановила звільнити Савченко протягом 24 годин та повернути її до України або передати третій стороні.