До охорони порядку завтра у Харкові під час Маршу рівності планується залучити майже 2,5 тис. поліцейських / фото прес-служба МВС

До охорони публічного порядку завтра у Харкові під час Маршу рівності за права представників ЛГБТ-спільноти планується залучити майже 2,5 тис. працівників поліції, а також військовослужбовців Нацгвардії та курсантів університету внутрішніх справ.

Як повідомляє Відділ комунікації поліції Харківської області, про це заявив начальник Головного управління Нацполіції в Харківській області Валерій Сокуренко.

Читайте також"ХарківПрайд": організаторам погрожують, правозахисники закликають поліцію гарантувати безпеку

Відео дня

За його словами, харківська поліція готувалася до проведення Маршу рівності.

З 13 вересня у Головному управлінні Нацполіції розгорнута робота Ситуаційного центру для відстеження оперативної обстановки та здійснення координації дій із забезпечення публічного порядку та обміну інформацією між правоохоронними органами.

Крім того, під час Маршу працюватимуть групи комунікації та поліція діалогу – понад 50 осіб.

«На акції працюватимуть групи документування, протягом усього часу здійснюватимуться фото- і відеофіксація подій, для контролю за порядком поліція задіє квадрокоптери», - повідомив Сокуренко.

Він зазначив, що поліція діятиме рішуче, зупинятиме будь-які хуліганські дії, усі порушники громадського порядку будуть притягнуті до відповідальності.

У Марші рівності у Харкові братимуть участь гості міста з інших регіонів держави, представники міжнародних організацій, дипломатичних представництв та консульських установ іноземних держав в Україні.

Очікується, що у Марші візьмуть участь близько 1,5 тис. осіб.

Марш рівності «ХарківПрайд» у Харкові проводиться за ініціативи громадської організації «Харківське Жіноче Об’єднання «Сфера» за підтримки NDI (Національного демократичного інституту Міжнародних відносин), Freedom House, Human Rights Campaign, Посольства Великої Британії в Україні та Міжнародного фонду «Відродження».

Як повідомляв УНІАН, 2 вересня міський голова Харкова Геннадій Кернес заявив, що міська рада має намір звернутися до суду з проханням обмежити проведення Маршу рівності, призначеного на 15 вересня.

9 вересня організатори Маршу повідомили, що міськрада не звертатиметься до суду з вимогою заборонити проведення заходу.