Українцям нагадали про трагічні події 31 серпня 2015 року / twitter.com/MVS

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, голова Служби безпеки Іван Баканов та секретар Ради з національної безпеки та оборони  Олексій Данілов зробили спільну заяву напередодні відзначення 14 жовтня Дня захисника України.

Відповідна заява розміщена на сайті Міністерства внутрішніх справ.

Читайте також14 жовтня: які три свята відзначаються в Україні, скільки відпочиваємо (календар)«Багато людей завтра візьмуть участь в масових заходах, політичних мітингах, акціях, ходах, присвячених цій даті. Правоохоронці готові забезпечити право на мирні зібрання і публічну демонстрацію громадянської позиції кожному українцю!... Ми готові забезпечувати права громадян. Ми готові захищати громадський порядок і безпеку кожного учасника», – йдеться у заяві.

Відео дня

При цьому згадуються події 31 серпня 2015 року, «коли бойова граната обірвала життя чотирьох нацгвардійців, а понад 120 осіб отримали поранення».

«Тому завтра правоохоронні органи будуть діяти суворо та уважно. І ми дуже розраховуємо на пильність учасників масових акцій. Наш спільний ворог нікуди не подівся – ви, як і ми, повинні розуміти, що можливі будь-які провокації! Як показав важкий 2014 рік, наша сила - в єдності, в об'єднанні в ім'я ключових цілей. Заради пам’яті героїв, які віддали своє життя за свободу і територіальну цілісність України - цей день повинен пройти мирно і гідно! Не дозволяйте нікому маніпулювати вами, використовувати вас «в темну», нести деструкцію», – говориться у заяві.

Як раніше повідомляв УНІАН, у Київ на День захисника України стягнуть 6 тисяч правоохоронців.