Засідання перенесли на 24 жовтня / фото dumskaya.net

Фігурант справи про вбивство активістки Катерини Гандзюк Ігор Павловський вже вчетверте не з'явився на засідання Приморського райсуду Одеси.

Про це у Facebook повідомив батько активістки Віктор Гандзюк.

Читайте такожСправа Гандзюк: ГПУ оновила прокурорів і план досудового слідства«Суд над Павловським. Вчетверте лава підсудних порожня. Адвокати Павловського відсутні», – написав він.

Відео дня

За словами Гандзюка, прокурор заявив про неможливість примусового приводу Павловського до суду.

Він також додав, що засідання перенесли на 24 жовтня.

Довідка УНІАН. Громадська активістка Гандзюк померла в київській лікарні 4 листопада 2018 року. За три місяці до цього в Херсоні невідомий хлюпнув їй в обличчя сірчаною кислотою, вона отримала хімічні опіки понад 30% тіла.

За підозрою в участі або співучасті в замаху на вбивство Гандзюк було затримано шістьох осіб. У серпні з-під варти звільнили одного з підозрюваних.

7 травня 2019 року Генпрокуратура направила до суду обвинувальний акт проти п'ятьох фігурантів справи про вбивство активістки: Микити Грабчука, Володимира Васяновича, В'ячеслава Вишневського, Сергія Торбіна і Віктора Горбунова.

6 червня суд оголосив їм вироки. Організатора виконання замаху на вбивство Гандзюк Торбіна засуджено до 6 років і 6 місяців позбавлення волі. Виконавець злочину Грабчук отримав 6 років в'язниці. Обвинувачені в пособництві Васянович та Горбунов засуджені до 4 і 3 років позбавлення волі відповідно, співучасник злочину Вишневський отримав 4 роки ув'язнення.

У справі про вбивство Гандзюк фігурують раніше судимий громадянин Олексій Левін (перебуває у міжнародному розшуку), голова Херсонської облради Владислав Мангер і колишній помічник народного депутата від «БПП» Миколи Паламарчука Ігор Павловський.

Також громадські активісти вважають, що до вбивства Гандзюк причетні колишній голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв і екс-заступник голови ОДА Євген Рищук.

На початку липня стало відомо, що Павловського судитимуть в Одесі. У серпні в ГПУ заявили, що Павловський уклав угоду зі слідством, однак її суть не розголошується.

16 серпня Павловський і його адвокат не з'явилися на засідання Приморського райсуду Одеси. Засідання через їх неявку переносилося на 22 серпня, 3 жовтня та 15 жовтня.