Чоловік приєднався до бойовиків у серпні 2014 року / Скріншот

Служба безпеки України затримала на лінії розмежування уродженця Харкова, який у лавах незаконного формування "Заря" обстрілював Луганський аеропорт та цивільні об'єкти.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Читайте такожБойовики вербують засуджених і передають їх Україні – СБУ (відео)

Відео дня

Зокрема, його затримали під час перетину лінії розмежування у Донецькій області. Він планував повернутися до тимчасово окупованого Донецька.

У ході перевірки оперативники спецслужби встановили, що уродженець Харкова брав активну участь у бойових діях проти українських військових.

Слідчі СБУ з'ясували, що чоловік вступив до лав незаконного збройного формування «Заря» у серпні 2014 року.

"Він пройшов спеціальний вишкіл з бойової підготовки і згодом взяв участь у боях на луганському напрямку. Чоловік також у складі артилерійського розрахунку терористів обстрілював Луганський аеропорт та цивільні об'єкти", - йдеться у повідомленні.

Бойовику повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України, яка за участь у діяльності терористичної організації передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі строком від 8 до 15 років з конфіскацією майна. Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування слідчими СБУ під процесуальним керівництвом прокуратури триває.