Терорист Пушилін хоче витіснити українську мову із шкіл окупованої Донеччини / фото з ресурсу бойовиків

Глава угруповання "ДНР" Денис Пушилін запропонував позбавити українську мову статусу державної на підконтрольній бойовикам території.

Про це повідомляють "Новости Донбасса".

Читайте такожАктивного учасника анексії Криму тепер росіяни звинувачують у тероризмі

Відео дня

Зазначається, що Пушилін пропонує внести зміни до статті 10 "конституції ДНР", визначивши статус російської мови як "єдиної державної в республіці". Така пропозиція пояснюється "інтенсивним інтеграційним процесом ДНР з Російською Федерацією".

Також ватажок "ДНР" ініціює зміни в так званому законі "Про освіту". Він, зокрема, хоче зберегти норму про обов'язкове вивчення російської мови, проте українська, як і мови інших народів, які живуть в регіоні, буде викладатися "з урахуванням побажань батьків і можливостей освітньої організації".

У терористичній "ДНР" наголосили, що місцеві жителі можуть продовжувати використовувати українську мову в приватному спілкуванні.

Як повідомляв УНІАН, ватажок угруповання "ДНР" Денис Пушилін вирішив забрати нерухомість у донецького бізнесмена, колишнього нардепа від "Партії регіонів" Ігоря Гуменюка. Терористи вирішили перетворити маєток Гуменюка на "посольство".