У поліції закликали не викривляти озвучену раніше офіційну інформацію / фото УНІАН

У Національній поліції запевняють, що інформація відносно невідповідності результатів проведених експертиз у рамках розслідування вбивства Павла Шеремета не відповідає дійсності.

Читайте також"Це є припущення": у МВС прокоментували підозри фігурантам справи ШереметаПро це йдеться у повідомленні прес-служби поліції.

«Експерт із Великобританії Іван Бірч ще до призначення експертизи визначав, чи придатне для дослідження відео, вилучене із камер спостереження на місці вибуху авто Павла Шеремета. Для проведення цього аналізу йому надали обмежений фрагмент відео. Проглянувши його, Бірч попередньо припустив, що всі зображені жінки на відео можуть бути однією і тією ж особою. Однак коли слідчі отримали достатню кількість відеозаписів із кількох камер, на яких були зафіксовані ймовірні організатори та виконавці злочину, призначили необхідні експертизи. Проводили їх фахівці Київського науково-дослідного інституту судових експертиз, які офіційно залучили до досліджень Івана Бірча. У цих офіційних висновках експерти вказують на те, що на записах фігурували різні жінки. Ці результати досліджень долучені до матеріалів кримінального провадження та стали частиною доказової бази», – говориться в повідомленні.

Відео дня

У поліції закликали сторони кримінального процесу, журналістів та громадськість «не викривляти озвучену раніше офіційну інформацію щодо розслідування цього резонансного вбивства».

Як повідомляв УНІАН, Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року в результаті вибуху автомобіля.

12 грудня цього року в Національній поліції заявили, що у причетності до вбивства Шеремета підозрюють п'ятьох осіб: музиканта, ветерана АТО Андрія Антоненка, лікаря Юлію Кузьменко (псевдонім «Лиса»), військову медсестру Яну Дугарь і подружжя добровольців Інни («Пума») і Владислава («Буча») Грищенків.

Правоохоронці стверджують, що метою вбивства Шеремета була дестабілізація суспільно-політичної ситуації в Україні.

13 грудня суд обрав Дугарь запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, а Кузьменко – у вигляді тримання під вартою до 8 лютого 2020 року. Вночі 14 грудня суд постановив заарештувати на 2 місяці Антоненка.