Володимир Зеленський / REUTERS

Президент України Володимир Зеленський утворив Раду розвитку громад і територій як консультативно-дорадчий орган при президентові.

Відповідний указ № 909/2019 від 18 грудня розміщений на сайті глави держави.

«Утворити Раду розвитку громад та територій як консультативно-дорадчий орган при президентові України», - йдеться в документі.

Відео дня

Рада створюється з метою сприяння налагодженню ефективної взаємодії державних органів з органами місцевого самоврядування у питаннях вироблення пріоритетів державної регіональної політики та механізмів сталого розвитку територіальних громад з урахуванням стандартів Європейської хартії місцевого самоврядування і новітніх підходів у сфері регіонального розвитку, вирішення проблемних питань соціально-економічного розвитку адміністративно-територіальних одиниць.

Зеленський затвердив положення про Раду розвитку громад і територій.

Згідно з положенням, головою ради є президент. Виконавчим секретарем ради є один із заступників керівника Офісу президента, до відання якого віднесені питання регіональної політики.

Читайте такожДля українських сіл закуплять 822 поліцейських авто

До складу ради за посадою входять голова Верховної Ради, прем'єр-міністр, керівник Офісу президента, секретар Ради національної безпеки і оборони України, заступники керівника ОПУ, до відання яких віднесені питання економічної політики, внутрішньої та гуманітарної політики, представник президента у Верховній Раді, представник президента в Кабінеті міністрів, керівник Державного управління справами, директор Національного інституту стратегічних досліджень, міністр розвитку громад і територій, міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, міністр інфраструктури, міністр фінансів, голови обласних, Київської міської державних адміністрацій, постійний представник президента в Автономній Республіці Крим, голови обласних рад, міські голови міст - обласних центрів, керівники всеукраїнських асоціацій органів місцевого самоврядування.

Читайте такожМаємо навчитися говорити: Зеленський прокоментував протести під Радою

Обласним, Київській міській держадміністраціям доручено утворити в установленому порядку ради розвитку громад і територій як консультативно-дорадчі органи на чолі з головами відповідних місцевих держадміністрацій.