Сьогодні, 19 грудня, в Києві на Софійській площі запалили головну ялинку України.

Відео дня

Висота ялинки понад 20 метрів. Цьогоріч її прикрасили 800 новорічними іграшками та понад 3 км різнокольорових гірлянд. Навколо ялинки розгорнеться восьмикінечна зірка з яскравих гірлянд. Головні герої казки про Лускунчика будуть "охороняти" ялинку разом з українськими козаками. Після церемонії на Софійській площі виступить гурт "Друга ріка".

У День Святого Миколая, 19 грудня, також урочисто засвітять вогні на ялинці на Контрактовій площі.

На Софійській площі кияни та гості столиці можуть відвідати казкове містечко "Чотири королівства", а на Контрактовій площі – етнічне містечко за кращими народними українськими традиціями.

Читайте такожУ Києві до Нового року працюватиме майже сто законних ялинкових ярмарків

Детальна програма новорічно-різдвяних заходів оприлюднена на офіційному сайті київської влади: https://kyivcity.gov.ua/news/u_kiyevi_startuvali_zimovi_novorichno-rizdvyani_rozvagi__programa_svyatkuvan/

Як повідомляв УНІАН, святкування новорічних свят у столиці розпочалось 14 грудня.

За словами засновника проекту Folk Ukraine, що займається організацією святкування зустрічі Нового року в Києві, Ігоря Добруцького, головними локаціями новорічно-різдвяних святкових заходів цього року, як раніше, є Софійська та Контрактова площі. Тематикою святкування на Софійській площі стане різдвяна історія про Лускунчика.

Цього року кількість запланованих заходів на локаціях збільшено удвічі. Зокрема навколо пам’ятника Богдану Хмельницькому на Софійській площі вперше безкоштовно курсуватиме "різдвяний експрес", а на Контрактовій площі буде облаштована ковзанка площею 1,6 тис. кв. м з теплими зонами.

Резиденція Святого Миколая буде традиційно розміщена на Контрактовій площі, а на Софійській площі відкриють інтерактивний павільйон з великою кількістю екранів.

Святкування Нового року на Софійській та Контрактовій площах триватиме до 19 січня.

Другий рік поспіль у Києві організовують масові святкування Різдва і за західним обрядом - 25 грудня, і традиційне - 7 січня.