Пожежа в Одесі забрала життя 16 людей, понад 30 - постраждали / Фото: Думська

В Одесі залишаються непізнаними шість загиблих, останки яких виявлені під час розбору завалів після пожежі в коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу.

Читайте такожПожежа у коледжі Одеси: співробітники закладу забороняють студентам спілкуватися зі слідчими - поліція

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні під час сесії Одеської обласної ради заявив начальник Головного управління Національної поліції в Одеській області Олег Бех.

Відео дня

Він нагадав, що в результаті пожежі загинули 16 осіб, з яких числилися зниклими безвісти 14. Згодом тіла були виявлені під час розбору завалів.

«Ідентифіковані 8 тіл. Зараз в ході слідчих дій визначають ще 6 тіл, які знаходяться на експертизі», - сказав Бех.

У рамках слідства призначено 64 експертизи, в тому числі 25 – судово-медичних за травмами, які отримали потерпілі, і 16 експертиз, пов'язаних з дослідженням тіл загиблих.

«З метою подальшої ідентифікації загиблих у близьких родичів відібрані біологічні зразки для експертизи», - сказав начальник главку.

Крім того, за його словами, в коледжі під час навчального процесу використовувалися обігрівачі, у зв'язку з чим виникає питання про якість центрального опалення в установі. Виявлено ряд інших порушень: крім відсутності відповідної протипожежної системи, системи автоматичного оповіщення про небезпеку, в електрощитовій виявлена «перемичка», що дозволяє значно збільшити навантаження на електромережу. Зокрема, стояло обладнання на 16 ампер, а зазначена «перемичка» дозволяла підвищити навантаження до 32 ампер. Зараз слідство встановлює особу людини, яка змінила схему роботи електрообладнання.