Головною подією року українці вважають звільнення полонених з Росії / фото ВМС ЗСУ

Українці вважають президента України Володимира Зеленського політиком 2019 року, а подією року - звільнення українських військовополонених моряків та інших політичних в’язнів в Росії.

Читайте також72% українців негативно ставляться до Путіна, майже стільки ж вважають РФ агресором – опитування

Про це свідчать результатами опитування, проведеного соціологічною групою «Рейтинг».

Відео дня

Зазначається, що більшість опитаних (47%) вважають Зеленського політиком 2019 року в Україні.

«Про Юрія Бойка, Дмитра Разумкова та Юлію Тимошенко «так» стверджували по 8-10% опитаних, про Петра Порошенка, Віктора Медведчука, Святослава Вакарчука та Володимира Гройсмана – по 5-7%», - констатують соціологи.

Зеленський як політик року отримав підтримку серед усіх вікових та регіональних груп розподілу. Натомість Бойка, Медведчука, Рабіновича частіше обирали мешканці півдня та сходу, Тимошенко – центру та заходу, Порошенка – заходу.

Крім того, згідно з результатами опитування, подіями року українці вважають звільнення українських військовополонених моряків та інших політичних в’язнів (48%), а також вибори президента України (44%).

Також кожен п’ятий вважає подією року відновлення переговорів щодо ситуації на Донбасі у «нормандському форматі» (Україна, Росія, Німеччина, Франція). 15% – вибори до Верховної Ради, 13% – вихід збірної України по футболу до фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2020 року, кожен десятий – зміцнення курсу гривні.

***Опитування проводилось протягом 13-17 грудня 2019 року серед населення України від 18 років. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Вибіркова сукупність: 2500 респондентів. Особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2,0%.