REUTERS

Змінено структуру військової прокуратури Об’єднаних сил для ефективного розслідування небойових смертей військовослужбовців.

Як повідомили УНІАН в прес-службі Офісу генерального прокурора, відповідні організаційні зміни в структурі та штатному розписі військової прокуратури ОС погодив генпрокурор Руслан Рябошапка.

Читайте такожНацрада перевірить "Прямий канал" через образи на адресу Зеленського

Відео дня

В результаті створено відділ процесуального керівництва досудовим розслідуванням у кримінальних провадженнях щодо розслідування причин смертей військовослужбовців не у бойовій обстановці.

Зазначається, що діяльність цього відділу буде зосереджена на здійсненні нагляду щодо розслідування злочинів за фактами безповоротних втрат військовослужбовців у небойовій обстановці на території проведення операції Об’єднаних сил.

Крім того, Офіс генпрокурора ініціював перед Міністерством внутрішніх справ утворити при ГУ Нацполіції в Донецькій області окремий слідчий підрозділ для розслідування зазначених кримінальних проваджень.

«Такі організаційні заходи забезпечуватимуть оперативну координацію дій органів досудового розслідування», - додали в Офісі генпрокурора.

Раніше Генпрокуратура оновила групу прокурорів, які здійснюють процесуальне керівництво у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета.