В поліції повідомили, що вбивство Окуєвої було замовним / фото УНІАН

В поліції поки не називають версії щодо мотиву вбивства добровольця АТО Аміни Окуєвої.

Читайте такожЙмовірний організатор нападу на Окуєву причетний ще до двох вбивств – поліція

Як передає кореспондент УНІАН, про це нас брифінгу повідомив керівник ГУ Нацполіції України в Київській області Андрій Нєбітов.

Відео дня

За його словами, слідство виключає те, що Окуєву могли вбити за її власні та борги чоловіка Адама Османова.

«На даний час у слідства такої інформації немає. Ми вивчали спосіб життя і бачили, що ці люди не мали великих статків. Тому говорити про це зараз немає підстав», - сказав Нєбітов.

Говорячи в цілому про можливі мотиви вбивства Окуєвої, він зазначив, що це вбивство було скоєно на замовлення. А от щодо замовників та їхньої мотивації скоєння злочину в Нацполіції поки не хочуть розголошувати версії, натомість заявляють, що це може зашкодити слідству.

«Вони були не знайомі (Окуєва та її вбивця - УНІАН), тому ми вважаємо, що цей злочин скоєно на замовлення і зараз слідство вивчає діяльність цієї злочинної групи не лише в межах України, а й в тому числі і в країнах ЄС. І я сподіваюсь, що за допомогою західних партнерів ми отримаємо більше інформації - хто був замовником, як передавались кошти”, - наголосив керівник поліції Київщини.

Він припускає, що в країнах Євросоюзу замовники могли зустрічатись з виконавцями цього злочину.

«Більш детально я не говоритиму, щоб не були знищені можливі речові докази, які дозволять нам встановити мотив злочину та замовників. У нас є версії щодо мотиву», - додав Нєбітов.

Як повідомляв УНІАН, перший напад на подружню пару добровольців АТО Окуєву і Осмаєва було скоєно 1 червня 2017 року в Києві.

За даними поліції, чоловік, який назвався іноземним журналістом, заздалегідь домовився з подружжям про зустріч. Коли вони сіли в автомобіль, невідомий дістав з коробки пістолет «Глок» і вистрілив у груди Осмаєву. У відповідь Окуєва зі свого пістолета Макарова зробила кілька пострілів у стрілка. Внаслідок інциденту Осмаєва і кілера госпіталізували з вогнепальними пораненнями.

Обвинувачений у справі - 58-річний громадянин Російської Федерації Артур Крінарі. Йому інкримінували вчинення злочину, передбаченого за ч. 2 ст. 15, п. 1 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (замах на вбивство).

30 жовтня 2017 року невідомі обстріляли автомобіль Окуєвої та Осмаєва на залізничному переїзді «Глеваха» у Київській області. Окуєва загинула, її чоловік був поранений.