12 березня між Сивохо та ветеранами АТО/ООС стався конфлікт / Скріншот

Прокуратура Києва оскаржить рішення Печерського райсуду про обрання двом підозрюваним у хуліганстві під час інциденту з радником секретаря РНБО Сергієм Сивохою запобіжних заходів у вигляді особистих зобов’язань.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі прокуратури Києва.

Зазначається, що 13 березня прокуратура звернулася до суду з клопотанням про обрання трьом особам, підозрюваним у хуліганських діях, запобіжних заходів у вигляді цілодобових домашніх арештів.

Відео дня

Читайте такожЗаступник глави Нацполіції звернувся до Сивохи: у нас не "внутрішній конфлікт"

За результатами судових засідань клопотання щодо одного з підозрюваних задоволено. Щодо ще двох осіб - суд обрав більш м’які запобіжні заходи, а саме особисте зобов’язання.

"Останні два рішення прокуратура оскаржуватиме в апеляційному порядку", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, 12 березня презентації Національної платформи примирення і єдності у виставковому центрі "Парковий" група осіб влаштувала сварку, під час якої штовхнули радника секретаря РНБО Сивоху.

Після вчинення правопорушення молодики намагалися втекти, однак 15 активних учасників доставили до Печерського управління поліції для встановлення анкетних даних та надання пояснень.

За цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до 5 років або позбавленням волі на строк 4 років.

13 березня суд обрав запобіжні заходи підозрюваним: Олександру Демидову - у вигляді цілодобового домашнього арешту, а Сергію Тамаріну і Юрію Каплі - у вигляді особистого зобов’язання.