Володимир Зеленський / REUTERS

56% громадян вважають реакцію президента Володимира Зеленського на загрозу розповсюдження коронавірусу в Україні ефективною.

Про це йдеться у переданих УНІАН результатах опитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг".

Читайте такожБільш як 50% українців вважають реальною загрозу COVID-19 для себе і для своїх сімей

Відео дня

Згідно з опитуванням, 56% респондентів вважають реакцію президента Володимира Зеленського на загрозу розповсюдження коронавірусу в Україні ефективною, 30% - дають протилежні оцінки.

"Стосовно Міністерства охорони здоров’я, то 38% опитаних вважають дії відомства ефективними, 46% - неефективними. Щодо Міністерства внутрішніх справ, то 37% вважають дії цієї інституції ефективними, 33% - неефективними, 30% - не змогли оцінити", - йдеться в опитуванні.

Крім того, щодо ефективності дій прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, то 44% опитаних було важко відповісти на це питання, 30% - оцінили його дії як ефективні, 26% - як неефективні.

Соціологи зазначають, що за останні два тижня оцінки ефективності дій зазначених інституцій стосовно реакції на загрозу коронавірусу зросли.

***Опитування провела соціологічна група "Рейтинг" методом CATI (computer-assisted telephone interviews - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів у дві хвилі: перша - 25-27 березня, друга - 28-30 березня серед населення України від 18 років і старше. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Вибіркова сукупність: перша хвиля - 1000 респондентів, друга хвиля - 1000 респондентів. Похибка репрезентативності дослідження не перевищує 4%.