Респонденти висловили свою думку щодо карантину / фото УНІАН

Майже 70% українців вважають запроваджений у країні карантин ефективним.

Про це йдеться у переданих УНІАН результатах опитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг".

Читайте такожЛише 28% українців вважають "дуже високим" рівень захворюваності на коронавірус у країні

Відео дня

Так, 58% опитаних вважають запроваджені владою заходи щодо боротьби з коронавірусом оптимальними, 28% стверджують, що вони є занадто м’якими, та лише 6% переконані, що заходи є надто жорсткими.

Згідно з опитуванням, майже 70% респондентів вважають запроваджений карантин ефективним, чверть дає протилежні оцінки. Дещо частіше неефективними вважають карантинні заходи мешканці Півдня та Сходу, молодші опитані та чоловіки. При цьому, майже 80% опитаних підтримують рішення уряду про продовження карантину до 24 квітня.

Крім того, 34% респондентів вважають, що влада повинна повертати усіх громадян додому після закриття кордону, 24% впевнені, що потрібно повертати, але вибірково, а ще 34% - вважають, що взагалі не потрібно нікого повертати після закриття кордону.

Дані опитування свідчать, що 53% українців переконані в тому, що влада, подаючи інформацію про поширення коронавірусу, применшує ситуацію, 21% вважають, що ця інформація є об’єктивною, а 11% впевнені, що в цій інформації є перебільшення.

"Оцінюючи інформацію, яку подають українські засоби масової інформації, 38% вважають, що вони ситуацію применшують, 23% вважають, що подання новин є об’єктивним, 19% – думають, що інформацію перебільшують. 21% – не змогли відповісти на це питання", - йдеться в опитуванні.

***Опитування провела соціологічна група "Рейтинг" методом CATI (computer-assisted telephone interviews - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів у дві хвилі: перша - 25-27 березня, друга - 28-30 березня серед населення України від 18 років і старше. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Вибіркова сукупність: перша хвиля - 1000 респондентів, друга хвиля - 1000 респондентів. Похибка репрезентативності дослідження не перевищує 4%.

Читайте також: