У Житомирській області є декілька осередків великих пожеж / Фото: ДСНС

На Житомирщині вже локалізовано 2 тисячі гектарів лісових пожеж.

Про це голова Державного агентства лісових ресурсів України Андрій Заблоцький сказав під час онлайн-брифінгу.

За його словами, у Житомирській області є декілька осередків великих пожеж.

Відео дня

«За наявною інформацією, в дев'яти лісгоспах Житомирської області на сьогоднішній день є лісові пожежі», - сказав Заблоцький.

Читайте такожНімеччина передала Україні обладнання для боротьби з лісовими пожежами у Зоні відчуження вартістю 230 тисяч євро

Зокрема, йдеться про північну частину Житомирської області, і серед іншого про Лугинський, Народицький, Білокоровицький, Олевський, Словечанський, Овруцький лісгоспи та Овруцький спецлісгосп.

«Локалізовано вже 2 тис. гектарів пожежі на території Житомирської області. Більшість пожеж є контрольовані», - додав Заблоцький.

Також Держлісагентство для боротьби з пожежами задіяло 1,5 тис. осіб, 112 одиниць техніки, в тому числі 57 пожежних автомобілів і 58 тракторів.

Крім того, були залучені додаткові сили з інших регіонів України - Київської, Чернігівської, Черкаської, Вінницької та Хмельницької областей, у загальній кількості 22 пожежні автомобілі та 290 осіб особового складу підвідомчої охорони на випадок погіршення ситуації.

"Нам повідомили, що на території області проходять незначні опади у вигляді дощу, а також активна робота лісівників та представників ДСНС дасть змогу нам локалізувати та тримати ситуацію повністю під контролем", - сказав він.

Як повідомляв раніше УНІАН, мешканців згорілих сіл на Житомирщині переселили до сусідніх населених пунктів.