REUTERS

У рейтингу Global Peace Index країна опинилася між КНДР і Нігерією, посівши 152-е місце з 162 можливих. Найнебезпечнішою країною визнана Сирія, за нею йдуть Ірак та Афганістан, повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.

До десятки найбільш небезпечних країн також увійшли Південний Судан, Центральна Африканська Республіка, Сомалі, Судан, Демократична Республіка Конго, Пакистан і КНДР. Україна посіла у рейтингу 12-е з кінця місце.

Найбезпечнішою країною визнана Ісландія. На другому місці розташувалася Данія, а на третьому – Австрія. У першій десятці найбільш безпечних країн виявилися в основному європейські держави. Винятками стали Канада (7-е місце) і Австралія (9-е місце).

Відео дня

Читайте такожВатикан став лідером рейтингу країн з найбільшою кількістю іммігрантів

США експерти поставили на 94-й рядок рейтингу, а Великобританію – на 39-й. В Латинській Америці найбезпечнішою країною визнана Чилі (29-е місце в глобальному рейтингу), а в Африці – Ботсвана (31-е місце).

Рейтинг Global Peace Index існує з 2007 року. При його складанні враховуються 23 фактора, в число яких входять як внутрішні — наприклад, рівень насильства в країні і злочинність, так і зовнішні — міжнародні відносини країни і витрати на військові потреби.