REUTERS

Як передає кореспондент УНІАН, про це сказав заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александр Хуг на брифінгу у Києві.

Заступник голови місії відзначив, що впродовж минулого тижня, місія фіксувала значне скорочення кількості порушень режиму припинення вогню одночасно в Луганській та Донецькій областях.

Проте, він звернув увагу, що не зважаючи на це, “ситуація в багатьох місцях залишається дуже напруженою та дуже змінною». «Дуже велика кількість зброї, включно з тяжким озброєнням залишається в тих регіонах, які мають бути зоною безпеки» – сказав Хуг.

Відео дня

Читайте такожВ ОБСЄ розповіли про школи на окупованому Донбасі: постійний стрес для дітей та підручники із РФ

Він зазначив, що велика кількість сил присутні по всій лінії зіткнення, а також є місця, де відбуваються військові навчання.

Заступник голови місії заявив, що для того, щоб режим припинення вогню тривав і надалі, важке озброєння повинно бути відведеним. “Важливо, найтерміновіше відвести це озброєння від населених районів”, - наголосив Хуг.

Читайте такожУ "Відродженні" наголошують на необхідності забезпечення переселенцям права голосу на місцевих виборах

Також, він розповів, що мирні жителі Донбасу на власному досвіді знають, що допоки будь-які види озброєння знаходяться в населених пунктах або поруч з ними, мирне населення перебуває під ризиком.