Фото УНИАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив заступник начальника Головного слідчого управління, начальник управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк сьогодні на брифінгу в Києві.

Представник прокуратури нагадав, що загалом за результатами розслідування повідомлено про підозру у організації протидії протестним акціям і вчинення злочинів в період з листопада до лютого 2014 року колишньому президенту, екс-прем’єру, екс-міністру-внутрішніх справ та його заступнику, екс-голові СБУ та його першому заступнику, екс-командиру внутрішніх військ, колишньому очільнику міліції Києва та його заступнику.

Читайте такожГПУ не встановила факту стрільби снайперів "Альфи", "Сокола" і УДО по "майданівцям"

Відео дня

“Ці особи на даний час не постали перед судом, тому що вони втекли за межі України, вони перебувають у розшуку. На теперішній час… не можливо почати процедуру заочного засудження, тому що Інтерпол відмовив у оголошенні у міжнародний розшук, що є однією з умовою для початку заочного засудження”, - заявив Горбатюк.

Читайте такожПричиною вибухів на складі боєприпасів у Запорізькій області стали скинуті з безпілотника міни

Водночас він сказав, що до Верховної Ради внесено законопроект, який дозволяє розпочати процедуру заочного засудження без прив’язки до міжнародного розшуку. “Ми сподіваємося, що воно буде розглянуто”, - сказав Горбатюк.

Читайте також"Ланки одного ланцюга": Глави силових відомств чітко усвідомлювали, до яких наслідків призведе "АТО" на Майдані - ГПУ

“Крім того, постійно спрямовуються звернення до Інтерполу стосовно того, щоб змінити їхню точку зору, щоби роз’яснити, що тут відсутні політичні переслідування, тому що тут є, на думку слідства, кримінал”, - сказав Горбатюк.