/ taxoport.com

Як повідомляється на сайті парламенту, автором відповідного проекту постанови (№4717) є народний депутат від "Блоку Петра Порошенка" Сергій Міщенко.

Тексту проекту та супроводжувальних документів на сайті ВР наразі немає. (Чубинський є автором слів гімну України - УНІАН).

Як повідомляв УНІАН, на початку квітня генеральний директор ДП "Мистецький арсенал" Наталія Заболотна запропонувала перейменувати столичний аеропорт "Бориспіль" на честь художника Казимира Малевича.

Відео дня

У свою чергу позафракційні депутати, зокрема, "свободівці", а також представники фракцій "БПП", "Народного фронту", Радикальної партії, "Батьківщини" та "Самопомочі" зареєстрували у ВР проект постанови з пропозицією присвоїти аеропорту "Бориспіль" ім'я Івана Мазепи.

Читайте такожДепутати хочуть перейменувати аеропорт "Бориспіль"

Водночас, міністр інфраструктури України Володимир Омелян виступає за перейменування "Борисполя" на честь українського авіаконструктора зі світовим ім'ям Ігоря Сікорського.

Міжнародний аеропорт "Бориспіль" є державним підприємством, що забезпечує 68% всіх авіаперевезень в Україні. Аеропорт є базовим для найбільшого національного перевізника – авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України".