За оперативними даними акціонерної компанії «Київенерго», жителі столиці заборговували компанії 969,5 млн. грн.

Як пише газета «Комсомольская правда в Украине» з посиланням на повідомлення "Київенерго", найбільшими боржниками є: Управління житлового господарства (КП УЖГ): борг за тепло- і електроенергію становить 496,7 млн. грн.; підприємства життєдіяльності: борг за електроенергію становить 365,6 млн. грн. (зокрема «Київводоканал» має борг за електроенергію 357,7 млн. грн.); відомче житло: борг за тепло- і електроенергію становить 111,3 млн. грн.; ЖБК - борг за тепло- і електроенергію становить 47,8 млн. грн.

За розрахунками експертів, збитки компанії за 2008 рік становитимуть 801 млн. грн., тоді як у бюджеті Києва на їх компенсацію передбачена лише половина суми – близько 408 млн. грн., йдеться в повідомленні АК "Київенерго".

Відео дня

"На сьогодні дохід «Київенерго» від реалізації теплової енергії не покриває навіть вартість палива на її виробництво. Так, за підсумками 2008 року витрати на придбання палива становитимуть орієнтовно 1 млрд. 465 млн. грн., при цьому за його споживання «Київенерго» одержить лише 1 млрд. 407 млн. грн. І це не враховуючи оплати праці, податків, планових ремонтів і інших зобов`язань компанії. До того ж, при зростанні ціни на газ з 2006 року в два рази, тарифи на теплопостачання «Київенерго» залишаються стабільними", - заявив екс-голова правління АК «Київенерго», почесний президент компанії Сергій ТИТЕНКО (наглядова рада "Київенерго" своїм рішенням призначила головою правління компанії Едуарда СОКОЛОВСЬКОГО замість С.ТИТЕНКА – УНІАН).

За його словами, на сьогодні в Києві діє один з найнижчих в Україні тарифів на теплову енергію для населення. Київський тариф на 57% менший від одеського, на 67% - харківського, на 83% - Івано-Франковського, вдвічі менший від вінницького, відзначив С.ТИТЕНКО.