Оболонський районний суд Києва розпочав оголошення вироку 12 екс-бійцям спецпідрозділу “Торнадо”, які звинувачуються у скоєнні тяжких злочинів проти особи в зоні АТО.

Як передає кореспондент УНІАН, наразі порушень громадського порядку в залі суду та навколо нього не зафіксовано.

Після оголошення тексту вироку, яке тривало годину, в суді було зроблено 15-хвилинну перерву, після якої закриту частину тексту вироку суд розпочав оголошувати за відсутністю в залі осіб, які не є учасниками процесу, в тому числі без преси.

Читайте такожОбвинуваченого в убивстві двох патрульних у Дніпрі судитимуть присяжні

Представники ЗМІ будуть запрошені до зали суду після завершення оголошення закритої частини тексту.

Як повідомлялося, 17 червня 2015 року суд заарештував ряд бійців роти «Торнадо» ГУ МВС України в Луганській області за підозрою у скоєнні низки тяжких злочинів. За даними Генеральної прокуратури, досудовим розслідуванням встановлено, що командир роти Руслан Онищенко у період з січня до середини березня 2015 року створив злочинну організацію з числа підлеглих. Учасники злочинної групи утримували в підвалі місцевих жителів і катували, заявили в ГПУ.

Того ж дня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підписав наказ про розформування роти патрульної служби міліції особливого призначення «Торнадо».

19 серпня 2016 року на черговому засідання суду один з обвинувачуваних екс-бійців «Торнадо» Юрій Шевченко частково визнав свою провину.