Серйозних ситуацій 2 травня у місті не виникало

2 травня в Одесі пройшло спокійно і без значних інцидентів. Водночас, одеські правоохоронці працюватимуть у посиленому режимі до 17 травня. Про це на своїй сторінці у Facebook написав Голова Одеської ОДА Максим Степанов.

«В Одесі усе спокійно. Велика подяка правоохоронцям. Спрацювали злагоджено, чітко і продовжують чергувати у посиленому режимі. За дрібне хуліганство затримано 14 осіб. Мали також кілька повідомлень про замінування на Куликовомуполі. Утім, серйозних ситуацій не виникало. Ситуація під контролем цілодобово», - зазначив Степанов.

Голова Одеської ОДА 2 травня починаючи з 8:00 ранку особисто контролював заходи безпеки у місті, відвідуючи протягом дня місця масових заходів, що відбувалися у Одесі – на Куликовомуполі, біля Меморіалу загиблим активістам Майдану і т.д.

Відео дня

«Сил в нас достатньо, щоб припинити будь-які провокації, щоб люди не боялися виходити на вулицю. Між ОДА та правоохоронними органами є чітке розуміння і взаємодія. Ми готувалися до цих днів заздалегідь. Я добре розумію, що несу відповідальність за все, що відбувається в Одесі та області, зокрема, за порядок у місті. Я гарантував людям безпеку, тож безпека в Одесі є і буде. Впевнений, що головне - не допускати трагедій», - зазначив Степанов.

Також Степанов подякував одеситам та гостям міста за мудрість, витримку та толерантність, зазначивши, що будь-які розхитування ситуації у місті відразу ж будуть припинені.

Як повідомляли ЗМІ, на травневі свята в Одесі планувалися провокації з боку російських спецслужб та проросійських активістів. 25 квітня під час звіту про 100 днів своєї роботи Голова Одеської ОДА Максим Степанов заявив, що гарантує безпеку 2 і 9 травня всім жителям і гостям Одеси. «Я точно знаю, що реакція правоохоронців у рамках закону буде жорсткою. Багато хто говорить про можливі провокації. Я вам чітко можу сказати, що ми можемо забезпечити порядок і безпеку громадян», — заявив Степанов.