Розширення Одеського морського торгового порту від міського пляжу Аркадія до гідропарку Лузанівка неможливе. Про це заявив сьогодні Одеський міський голова Едуард ГУРВІЦ, виступаючи на виїзному засіданні Комітету Верховної Ради з питань транспорту і зв`язку.

Як передає кореспондент УНІАН, за словами мера, «порт – це дуже важливе, але разом з тим і найбільш екологічно небезпечне підприємство міста. Безперечно, визнав Е.ГУРВІЦ, порт має розвиватися, проте нинішня концепція цього розвитку представлена міськраді у вигляді, що суперечить інтересам Одеси.

При цьому мер Одеси констатував, що міська влада йдуть назустріч порту. «Ряд складних питань уже вирішено. – констатував Е.ГУРВІЦ. - Зокрема, вирішено питання будівництва 29-го причалу порту – за умови, що там не перевалюватимуться небезпечні вантажі. Дозволено зведення контейнерного терміналу в районі судоремонтного заводу, узгоджено – хоч і із запізненням – будівництво естакади».

Відео дня

Разом з тим, зазначив міський голова, «зведення контейнерного терміналу в районі пам`ятника Невідомому матросу міська влада допустити не може, оскільки це приведе до збільшення кількості вантажопотоків, а проїзд міськими магістралями вже зараз затруднений».

Зміни рекреаційного середовища міста-курорту, підсумував Е.ГУРВІЦ, «не може бути виправдано ніякими промисловими та економічними потребами».

Одеський міський голова звернувся з пропозицією до членів парламентського комітету - вникнути в суть цих розбіжностей, звернувши увагу на те, що «розвивати контейнерні перевезення можна і в інших портах «Великої Одеси» з урахуванням перевантаження транспортом магістралей обласного центру».