При отриманні півмільйона гривень хабара за сприяння у найскорішому виділенні у власність 3 га землі затримано голову Баришівської районної державної адміністрації.

Як повідомили УНІАН у відділі зв’язків з громадськістю Головного управління МВС України у Київській області, 12 березня в результаті реалізації оперативних матеріалів співробітники Управління державної служби боротьби з економічною злочинністю в Київській області в селі Дернівка Баришевського району в приміщенні сільської ради після отримання хабара затримали групу осіб.

Як пояснив заступник начальника Київського обласного главку полковник міліції Василь ПЕТРЕНКО, діючи за попередньою змовою, голови Баришевської райдержадміністрації, Дернівської сільської ради, а також генеральний директор землевпорядного підприємства вимагали та отримали від приватного підприємця хабара в сумі півмільйона гривень. За кілька годин до моменту передачі грошей держслужбовці встигли підготувати розпорядження про виділення земельної ділянки площею три га, власне, за що і розраховували отримати чималу суму.

Відео дня

На гарячому, на території сільської ради правоохоронці затримали зі 182 тисячами гривень на руках голову Баришевської РДА. Цю суму йому передала сільський голова. За прискорення погодження в контролюючих органах проекту землеустрою на зазначену ділянку від неї ж отримав гроші в сумі 131 тисячі і директор-землевпорядник. Собі ж Дернівський сільський голова залишила 191 тисячу гривень – гроші були виявлені в її службовому кабінеті.

Проти хабарників обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за статтями 368 та 369 Кримінального кодексу України, наразі вони знаходяться під вартою.

Як повідомляв УНІАН, за інформацією прес-служби ГУБОЗ МВС України, що 12 березня працівники 1 відділу Антикорупційного бюро ГУБОЗ та Генеральної прокуратури України затримали голову однієї з сільських рад Баришівського району Київської області (1952 р.н.). 4,5 мільйони гривень жінка вимагала у посадовців юридичної структури, що заснувала дачний кооператив, за виділення земельної ділянки площею майже 9 га під індивідуальне садівництво. Під час передачі частини цієї суми в розмірі 3 мільйони 950 тисяч гривень жінку було затримано у приміщенні сільради в порядку ст.115 Кримінально-процесуального Кодексу України (на троє діб).

Це найбільший затриманий цього року хабар, відзначили в ГУБОЗ.

Слідчі Генпрокуратури порушили кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.3. ст.368 (одержання хабара в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України.

Під час обшуку в приміщеннях сільради оперативники спецпідрозділу боротьби з організованою злочинністю вилучили речові докази, зокрема, чорнові записи щодо оборудок із землею.

13 березня Печерський районний суд Києва обиратиме запобіжний захід щодо затриманої голови сільради.