У Житомирі патрульні Житомира провели заняття з дітьми-сиротами й дітьми учасників антитерористичної операції. Про це УНІАН повідомили у прес-службі патрульної поліції Житомира.

Як зазначається у повідомленні, шкільні патрульні поліцейські спільно з фахівцем служби у справах дітей провели заняття, покликане запобігти конфліктам та правопорушенням серед школярів.

Відео дня

«Шкільні патрульні займаються профілактикою правопорушень у навчальних закладах, вони регулярно зустрічаються з дітьми під час навчального року та на канікулах, проводять з ними різноманітні зустрічі і бесіди»,- уточнили у поліції.

Захід відбувся 10 липня на базі одного з оздоровчих таборів, де відпочивають і оздоровлюються діти учасників АТО, діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, а також обдаровані діти, діти з малозабезпечених та багатодітних сімей.

Читайте такожЖитомирщину відвідали представники японської благодійної організації "Діти Чорнобиля та Фукусіми"

«Такі лекції тут проходять вже не вперше. Всі вони базуються на новітніх принципах співпраці між аудиторією та лектором. Приклад: під час практичних занять дітям запропонували відчути себе офіцерами поліції, котрі повинні відреагувати на адміністративні правопорушення та ухвалити правильні рішення»,- розповіли у поліції..

Нагадаємо, програма «Школа і поліція» покликана налагодити діалог учнів з працівниками поліції. «Шкільні патрульні постійно обговорюють важливі правові проблеми. Ми маємо на меті запобігти проблемі, а не реагувати на інцидент, що вже стався»,-зазначають поліцейські.

Раніше у центрі Житомира запрацював "Лекторій просто неба".