СБУ припинила діяльність злочинних сайтів / фото УНІАН

СБУ заявили, що співробітники Служби попередили черговий епізод гібридної агресії Російської Федерації проти України. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Зокрема, правоохоронці зірвали плани іноземної спецслужби використати мережу з понад десяти інтернет-сайтів для поширення серед українців російської пропаганди та деструктивних матеріалів, що містять окремі заклики до скоєння злочинів, розслідування яких віднесено до компетенції органів державної безпеки.

Читайте такожЗнову помилилися: РосТБ видало архівне відео за недавній обстріл на Донбасі

"За отриманими даними, наприкінці 2014 року під час перебування громадянина України на заробітках у Росії у нього було викрадено паспорт на залізничному вокзалі Воронежа перед самим поверненням додому. Дану обставину вміло використали співробітники ворожої спецслужби. За викраденим у заробітчанина паспортом було зареєстрованого близько десяти інтернет-сайтів. Цей інформаційний ресурс країна-агресор почала використовувати як елемент гібридної війни для дестабілізації ситуації в Україні", - йдеться у повідомленні.

СБУ заблокувала сайти, а громадянин України відмовився від роботи в РФ через загрозу провокацій російських спецслужб.

Як повідомляв УНІАН раніше, у Харківській області прикордонники затримали українця, який працював на медіа-ресурси незаконних збройних формувань.

"У Харківській області в рамках проведення спільної прикордонної операції "Кордон-2017" в 10 метрах від державного кордону прикордонники відділу "Дергачі" затримали громадянина 1983 року народження. Зупинили чоловіка в напрямку українського населеного пункту Грани і російського Червоний Хутір. Уродженець Донецької області намагався потрапити на територію Росії поза пункту пропуску", - повідомили в прес-службі.