Знахідку передано пошуковцям для проведення процедури перепоховання / фото УНІАН

Житель Житомирщини шукав старовинні речі, а знайшов рештки невідомого солдата. Про це кореспонденту УНІАН повідомили у відділі комунікацій Головного управління Нацполіції у Житомирській області.

Як зазначається у повідомленні, житель Житомирщини шукав старовинні речі, а знайшов рештки невідомого солдата.Скелет людини, військову амуніцію та частини зброї часів Другої світової війни виявив у Малинському районі місцевий житель. Знахідку передано пошуковцям для проведення процедури перепоховання.

Читайте такожУ Житомирі 23 серпня відкриють пам’ятник Героїв Небесної Сотні

Відео дня

Надвечір 20 серпня до Малинського відділення поліції надійшло повідомлення від 53-річного жителя с. Лумлі про виявлення людських решток.

На місці події поліцейські з’ясували, що заявник досліджував околицю села у пошуках старовинних речей. На полі за сотню метрів від одного з будинків почав розкопувати ділянку і наткнувся на металеві іржаві речі, схожі до військової амуніції – каску, протигаз, частини гвинтівки, а потім - на скелет людини.

“За зовнішнім виглядом і за характерними ознаками знахідок стало зрозуміло, що усі вони часів Другої світової війни і належали загиблому солдату радянської армії”,- розповів УНІАН начальник Малинського ВП ГУНП Житомирщини Михайло Старовойт.

Відтак рештки невідомого бійця було передано пошуковцям для подальшої процедури перепоховання.