Житомирський міський голова Сергій Сухомлин подякував представникам міста Шанглу  / фото zt-rada.gov.ua

Сьогодні, 7 вересня, у Житомирській міській раді урочисто підписано угоду про стратегічне співробітництво між містом Шанглу (Китай) та Житомиром.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Житомирської міської ради.

Як зазначається у повідомленні, угода передбачає співпрацю у сферах культури, релігії, телерадіомовлення, телебачення, преси та видання.

Відео дня

Житомирський міський голова Сергій Сухомлин подякував представникам міста Шанглу за співпрацю та налагодження побратимських стосунків між містами.

Читайте такожВлада Житомира вивчає можливість співпраці з китайським містом Дачжоу

«Впродовж останніх двох років Житомир активно співпрацює з містами Китаю. Культура і економічне становище Китаю викликає повагу. Нам є чому у вас вчитися. Місто Шанглу - дуже далеко від Житомира. Однак я переконаний, що ми співпрацюватимемо під гаслом : «Один пояс — один світ», - сказав Сухомлин.

Під час підписання угоди заступник генерального секретаря Народного уряду міста Шанглу пан Сонг, у свою чергу, повідомив, що культурний обмін - це тільки початок співпраці між містами.

«Вірю, що між нашими містами буде вічна дружба. Ми з нетерпінням чекатимемо представників Житомира у нашому місті», - наголосив пан Сонг.