Документи для створення 5 інклюзивно-ресурсних центрів вже затвердили під час сесій у районах Житомирської області

Керівники об’єднаних територіальних громад та районних рад розпочали підготовку до створення 30 інклюзивно-ресурсних центрів на Житомирщині.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Житомирської облдержадміністрації.

Як зазанчається у повідомленні,  керівники об’єднаних територіальних громад та районних рад розпочали підготовку до створення 30 інклюзивно-ресурсних центрів на Житомирщині. Так, документи для створення 5  таких центрів затвердили на сесіях місцевих рад, ще для 25  – уже визначили місце розташування та готують необхідні документи.

Відео дня

"Наразі вже документи для створення 5 інклюзивно-ресурсних центрів затвердили на сесіях місцевих рад – Житомирської, Ємільчинської, Чуднівської районних рад, Білокоровицької селищної та Новоград-Волинської міської рад. Голови громад остаточно визначились із місцезнаходженням ще 25  центрів та наразі готують статут та інші необхідні документи для затвердження їх на сесіях у лютому та березні», – йдеться у повідомленні  управління освіти і науки ОДА.

Читайте такожУ Житомирі в рамках соціально-культурних проектів містян на фестивалі, концерти та екскурсії з міського бюджету витратять 1, 3 мільйона

Інклюзивно-ресурсні центри будуть обслуговувати дітей віком 2-18 років. Вони консультуватимуть і розподілятимуть учнів по шкільних закладах, а також супроводжуватимуть протягом навчання і надаватимуть корекційно-педагогічні послуги. Система таких центрів охоплюватиме усіх дітей з особливими освітніми потребами на первинному рівні.

Як повідомляв УНІАН, 31 січня дружина президента України Марина Порошенко з робочим візитом  перебувала  на Житомирщині. Марина Порошенко провела зустріч щодо створення системи інклюзивно-ресурсних центрів у Житомирській області. Участь у заході взяли  голови об’єднаних громад та райдержадміністрацій області. Зустріч відбулась у Центрі розвитку місцевого самоврядування у Житомирі.