Севастопольська міська державна адміністрація не буде виконувати рішення міської ради про продаж на аукціоні прав оренди на земельні ділянки на мисі Сарич.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявила сьогодні у „прямому ефірі” Севастопольської регіональної державної телерадіокомпанії заступник голови Севастопольської міської державної адміністрації Ольга КОВІТІДІ.

„Позиція міста, міської державної адміністрації сьогодні однозначна: ми не допустимо розбазарювання землі, щоб наші землі, лісові, заповідні були виставлені на аукціон”, - сказала вона. За словами О.КОВІТІДІ, „вчора міська державна адміністрація боролася з профільною, „земельною” комісією, я говорила, що ми не будемо виконувати рішення міської ради, яким ви нас заставляєте продавати землі заповідників, продавати лісовий фонд міста. І мені було приємно, що в залі знайшлися депутати, які нас підтримали, але тим не менш, рішення було ухвалено, і нас зобов’язали продавати землі Сарича. Але я думаю, що все рівно в цій частині ми не будемо виконувати рішення”, - зазначила представник керівництва виконавчої влади міста.

Відео дня

Як повідомив в інтерв’ю УНІАН голова профільної постійної комісії Севастопольської міської ради Дмитро БЕЛІК, йдеться про чотири земельні ділянки, загальною площею близько 20 гектарів. Водночас, він зауважив, що ще 6 і 7 червня 2006 року міська рада ухвалила рішення щодо запропонованої міськдержадміністрацією 31 земельної ділянки - про включення їх до переліку ділянок, які підлягають продажу (мається на увазі продаж прав оренди на ці земельні ділянки - УНІАН) на аукціоні, серед яких були й ділянки на мисі Сарич. Однак, за словами Д.БЕЛІКА, „пройшло 8,5 місяців, а необхідні документи по більшості з цих ділянок не представлені. Загальна площа ділянок, по яких не зроблено необхідної технічної документації, складає 40 гектарів. А у нас в доходній частині бюджету закладено 20 млн. грн. саме від цього джерела надходження коштів”. Тобто, як сказав депутат, „невдовзі може виникнути загроза невиконання міського бюджету”.

На думку Д.БЕЛІКА, висловлювання О.КОВІТІДІ є „як мінімум некоректним, чисто популістським”. Депутат стверджує, що „в представлених адміністрацією в червні минулого року документах вже була повністю проведена процедура вилучення цих земель (йдеться про ті ж самі чотири земельні ділянки на мисі Сарич - УНІАН) із лісового фонду для рекреаційної діяльності, є усі необхідні висновки і узгодження”.

Ласпійська бухта, мис Сарич виходить праворуч