Найбільша в Україні газодобувна компанія «Укргазвидобування», яка є дочірньою компанією НАК «Нафтогаз України», завершила будівництво глибокої (6 тис. 25 м) розвідувальної свердловини №202 на Березовському родовищі (Харківська обл.).

Про це УНІАН повідомили у прес-службі ДК «Укргазвидобування».

У повідомленні зазначається, що свердловина пробурена в західній частині родовища, через складні умови місцерозташування свердловини в заплаві р. Мерла буріння свердловини проводилося з намивної споруди.

Відео дня

В результаті випробування свердловини в інтервалі глибин 5 тис. 555 – 5 тис. 537 м одержано промислову притоку газу дебітом більш як 80 тис. куб. м на добу.

«Цією свердловиною на родовищі було розкрито відособлений пласт, який до цього не розроблявся. Таким чином, на Березовському родовищі відкрито нові поклади природного газу», – наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, Березовське газоконденсатне родовище відкрито в 1979 році в Краснокутському районі Харківської області. Введено в розробку в 1983 році, початкові запаси газу становили близько 27 млрд. куб. м.

Довідка УНІАН. ДК «Укргазвидобування» - це найбільша газодобувна компанія України. До складу ДК «Укргазвидобування» входять 4 газопромислових управління: ДПУ «Шебелінкагазвидобування», ДПУ «Полтавагазвидобування», ДПУ «Харківгазвидобування» і ГПУ «Львівгазвидобування».