Робоча група Світової організації торгівлі не затвердила остаточну версію доповіді, що визначає умови вступу України до СОТ, за підсумками засідання в Женеві у понеділок.

Робоча група обговорювала шосту редакцію доповіді, яка, як сподівалася українська сторона, могла стати фінальною.

Як повідомив журналістам представник секретаріату організації, в серпні-вересні Україна повинна внести в документ необхідні поправки і представити на розгляд робочої групи нову, сьому версію доповіді.

Відео дня

Наступне засідання робочої групи з приєднання України до СОТ може відбутися на початку жовтня.

Глава української делегації, заступник міністра економіки України Валерій П’ЯТНИЦЬКИЙ сказав журналістам, що Україна як і раніше сподівається завершити процес приєднання до СОТ до кінця 2007 року.

"У нас в основному узгоджений текст доповіді робочої групи, тобто проведена дуже велика робота. Ми виходимо на остаточні кроки", - сказав він.

За словами В.П’ЯТНИЦЬКОГО, Україні залишилося прийняти ряд нормативних документів, щоб привести своє законодавство у відповідність з нормами СОТ.

"У Женеві залишається технічна робота, а потім ухвалення нормативних документів. Ми націлені на те, щоб максимально швидко все це робити - буквально в найближчі кілька місяців", - сказав він.

Робоча група з приєднання України до СОТ, що об`єднує 44 країни (Євросоюз як одна країна), була створена в грудні 2003 року.

Як повідомляв УНІАН, 27 червня міністр економіки України Анатолій КІНАХ заявив, що робота з підготовки вступу України до СОТ знаходиться на фінішному етапі. “Дуже позитивно вплинув на зміст переговорів факт ухвалення останнього пакету законопроектів щодо адаптації українського законодавства до умов СОТ”.