Перший віце-прем’єр-міністр України, міністр фінансів Миколи АЗАРОВ переконаний, що Україна нагально потребує реалізації масштабної програми боротьби з корупцією.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Міністерства фінансів України, про це він заявив сьогодні на зустрічі з делегацією Атлантичної Ради США на чолі з Послом Вільямом МІЛЛЕРОМ.

Перший віце-прем’єр заявив, що Україна нагально потребує реалізації масштабної програми боротьби з корупцією та поінформував співрозмовників про розроблену урядом стратегію та тактику дій в цій сфері. М.АЗАРОВ назвав стратегічні напрями побудови системи протидії корупції. Це, за його словами, сприяння створенню і зміцненню інститутів громадянського суспільства; модернізація законодавства і судової системи; нормативне й організаційне забезпечення транспарентності державних рішень та сприяння розвитку незалежної від партій та олігархічних кланів преси.

Відео дня

М.АЗАРОВ переконаний, що реалізація антикорупційної стратегії можлива за умов консолідації патріотичних, прагматичних сил, котрі з минулого року відкрили шлях до структурних реформ. Можлива після демократичних виборів, на яких вони отримають переконливу більшість, додав він.

“Прецедент, коли меншість диктує умови більшості, коли дискредитовано фундаментальні принципи і органи, які забезпечують їх дотримання – це загроза для української перспективи, - вважає М.АЗАРОВ. Він переконаний, що “перед Україною постає новий виклик: повернути все суспільство, всі владні інститути до безумовного виконання Конституції і законів. Тільки в цьому разі можна вдосконалювати правове поле держави”.

Перший віце-прем’єр-міністр України також підкреслив, що стрижнем економічної політики уряду є стратегія подолання бідності на шляху інноваційно-інвестиційного розвитку. Серед найважливіших інституціональних перетворень на виконання цього завдання М.АЗАРОВ назвав утвердження прозорості державного управління та подолання корупції.

“Україна має непоганий фундамент для побудови постіндустріальної економіки, зокрема, в сфері аерокосмічних, нанотехнологій, технологій високоточного транспортування ліків до уражених ділянок організму людини, у лікуванні онкологічних захворювань”, - зазначив М.АЗАРОВ. “Ми підтримуємо ці паростки економіки вищого укладу. Зокрема, в травні відкрили перший технологічний парк “Київська політехніка”, співпрацюємо з корпорацією “Виклики тисячоліття””, - додав він.

Крім того, М.АЗАРОВ привітав прагнення Атлантичної Ради сприяти розвитку двосторонніх відносин України і США та ознайомив В.МІЛЛЕРА з політичною та економічною ситуацією в Україні.

У свою чергу, В.МІЛЛЕР високо оцінив детальність та відвертість інформації, отриманої під час зустрічі, і побажав М.АЗАРОВУ успіхів у реалізації соціально-економічних планів, зазначає прес-служба Мінфіну.